Oppsummering – Markedsføring og Trafikkutvikling

Nå har det gått i overkant en uke fra jeg publiserte innlegget som var min eksamensoppgave, «Et problem jeg vil løse – Jobbjakten». Denne skulle jeg markedsføre mot relevant målgruppe, og her kommer altså resultatet og hvordan jeg gikk fram.

 

Hvordan innlegget ble markedsført

 

Jeg la innlegget ut på Facebook, Instagram, LinkedIn og Twitter. Facebook var overlegen i forhold til å få inn besøkende på bloggen. Hovedinnlegget på Facebook har pr skrivende stund 24 delinger, 19 kommentarer og 58 likes. Instagram og Twitter fungerte relativt dårlig. At instagram som markedsføringskanal for dette spesifikke innlegget fungerte dårlig tilskriver jeg at man ikke kan ha direktelink i bildeteksten på instagram og jeg kanskje kunne fått frem litt bedre hva det handlet om/brukt flere hashtags så folk giddet å gå inn på profilen min for å finne link. Jeg fikk faktisk mer likes på posten på instagram enn folk som gikk inn via instagram for å lese.  Twitter har jeg personlig liten erfaring med da jeg aldri er der inne, så det er litt selvforklarende at det ikke funket så bra å få besøkende inn derfra. Hadde jeg vært aktiv bruker og hatt flere følgere så hadde det nok kanskje fungert litt bedre.

 

Statistikk fra GoogleAnalytics uttatt 1. juni

 

Jeg valgte i hovedsak sosiale media som markedsføringskanal fordi dette innlegget angår så bredt spekter av folk at det er vanskelig å koble det opp til noen spesifikke, men jeg sendte også en e-post med innlegget til NAV Jobblyst 29. Mai for å høre om det kunne vært interessant for dem å ha innlegget ut på siden sin der de etterlyste bloggere. Jeg har dessverre ikke pr dags dato fått noe svar fra de.

Jeg la inn en responsive notification bar på hjemmesiden med link til innlegget som skal være med på å dra de som eventuelt gikk inn på siden min på enten google-søk eller direkte. Jeg la også til deleknapper på innleggene, men temaet jeg har valgt på wordpress-bloggen min har ikke vært helt samarbeidsvillig på å faktisk vise disse så jeg vet ikke hvor effektive de har vært under perioden jeg markedsførte innlegget dessverre. Nå er jeg derimot ganske sikker på at de er på plass og konsevente.

SEO har i grunnen vært grei på siden min og siden min kommer opp som første treff ved søk på navnet mitt de fleste plasser. Jeg la i tillegg til tags i alle postene og implementerte Google Search Control for å gjøre siden enda mer tilgjengelig for Google.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Trafikkutviklingen

Statistikk fra siden fra fredag 26. mai til fredag 2. Juni

Jeg har filtrert ut trafikk som kommer fra min egen PC, slik at dette ikke er med i statistikken. Bildet over levner veldig liten tvil om hvilken dag jeg postet innlegget i diverse sosiale medier. Og det var uten tvil den dagen jeg fikk mest besøk før det gikk ganske fort nedover. Lørdag 27. Mai hadde jeg altså hele 159 av øktene. 1. juni la jeg ut en påminnelse på facebook-siden min og fikk derfor noen flere besøk. Jeg sier meg fornøyd med antallet nye besøkende kontra de som returnerer, og ser jeg har nådd ut til ganske mange nye. Fluktfrekvensen er relativt høy, men det kommer nok av at de fleste bare så på innlegget jeg promoterte. Gjennomsnittlig øktvarighet viser også at de fleste mest sannsynlig leste det som sto der.

Statistikk for innlegget tatt ut fra WordPress sin statistikkside

 

Konklusjonsmessig kunne jeg nok gått ut mer aggressivt så jeg fikk mer klikk på siden, men samtidig ville jeg at folk som kom inn på siden faktisk leste innlegget også så det var viktig for meg å ikke overdrive og bruke de kanaler jeg visste jeg kunne stole på at folk faktisk brukte tid på siden min, ikke bare klikket på den og for så å gå ut igjen. Akkurat det synes jeg at jeg har lykkes greit med. Så kan man jo selvfølgelig i de fleste tilfeller være etterpåklok å tenke at man skulle gjort mer og delt mer, men det er jo sånt man lærer av i det minste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *